Kurs
Bibliogames grunnidé er å samle og dele kompetanse for å fremme en aktiv og rik spillkultur. Vi jobber kontinuerlig med dette gjennom besøk, lesing og praktiske samarbeid, men også ved å knytte til oss personer med unik kompetanse. Her vil du finne en liste over tilbud bestående av både spillutviklingskurs for spillinteresserte, til formidlingskurs for bibliotekarer.
FOR SPILLENTUSIASTER
Kurstilbud
Kursene holdes av Bjørn, en kunnskapsrik og kreativ type. Han har holdt på med programmering i flere språk i ca. 30 år- siden han var tenåring.
De programmeringskursene som tilbys av oss i dag er tilpasset forskjellige aldersgrupper og
kunnskapsnivå.
Scratch
Vi har Scratch-kurs for de yngste. Våre kurs er beregnet på de som er mellom 7-12 år. Ingen
forkunnskaper er nødvendig for å delta. Her lærer barna å lage engasjerende spill, og hvor man lar kreativiteten blomstre. Kursene kan tilpasses fra 1 kveld og utover.
Arduino
Våre kurs i Arduino er for aldersgruppen 10-100 år. Her lærer man både programmeringen for å kontrollere Arduioen, som å lage diverse ting. Eksempler er selvkjørende biler, automatisk
vanningssystem, diverse typer sensorer, motta instruksjoner over web, sende informasjon til web, og mye mer. Bare fantasien setter grenser!
C#
Kursene i C# er beregnet for nybegynnere, de som ikke har programmert tidligere, eller ikke
programmert i C eller objektorientert tidligere. Aldersgruppen som er anbefalt er 13-25 år.
Her lærer man blant annet å lese/skrive filer, lage Windows-applikasjoner, konsoll-applikasjoner, databaser, funksjoner, arrays, strenger, løkker, variabler og mye mer. Kursene varer en uke.
Spilldesign og utvikling
Våre kurs i spilldesign og utvikling tar for seg hvordan du lager spill fra grunnen av. Aldersgruppen er fra 15 år og oppover. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper, da du vil lære alt på kurs hos oss. Du lærer å lage 2D-spill med Unity og C#. Du lærer om spillfysikk, kollisjoner, triggere, kamera, prefabs, funksjoner, objektorientert programmering i praksis, og mye mer. Få et solid fundament for spilldesign og utvikling for å lage dine egne spill. Kursene varer en uke.
FOR BIBLIOTEKARER & LÆRERE
Spillformidling – hva, hvorfor, hvordan?
I dette kurset går vi gjennom de viktigste tingene man bør vite om spill og spillere, sett fra et moderne formidlingsperspektiv. Vi ser på hvorfor man er tjent med å satse på spill, hvordan spillformidling kan forenes med andre satsningsområder, og hvordan man kan bruke kunnskap om spill og spillere til å skape treffsikre tilbud. Vi bruker andre vellykkede spilltilbud som eksempler, og går gjennom konkrete formidlingsopplegg knyttet til bibliotek eller klasserom. Kurset vil ta form av en foredragsdel, etterfulgt av en workshop.